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Mr. Elbert W. Muncy, Jr. Ref. No. 03-0289
Attorney at Law '

831 W Main Street _

Barstow, CA 92311-2649

Dear Mr. Muncy:

This is in response to your letter of November 5, 2003,
concerning the Hazardous Materials Registration Program.
Specifically, you ask whether separately incorporated, partially
owned companies are required to register as separate entities.

The answer is yes. The registration and fee regquirements
established in 49 CFR Part 107, subpart G, apply to any person
who offers for transportation or transports hazardous materials
subject to the applicability criteria in § 107.601. The
definition of “person” includes a firm, co-partnership,
corporation, company, assocliation, or joint-stock association
(see 49 CFR 171.8).

I hope this satisfies your request.

Sincerely,

Transportation Regulations Specialist
Cffice of Hazardous Materials Standards
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ELBERT W. MUNCY, JR.

ATTORNEY AT LAW

Phone: 760-256-1550
831 W. Main Street Facsimile: 760-256-1954
Barstow, Calif. 92311 e-mail: ebmuncy@desertamb.com
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Edward Mazzlo q £ ﬁ ES-','T‘OL,%'!'a )

Dir. Office of Hazardous Material Standards )
USDOT RSPA DHM 10 03 ) Z,_QJ\
400 Seventh Street Southwest _

Washington, DC 20590-001 ) ‘

Dear Mr. Mazzlo;

I am an attorney involved in a lawsuit where one of the issues is a requirement for an
entity to obtain a Hazardous Materials Certificate of Registration. I am informed that vour office
will issue a written opinion regarding this issue. I understand any opinion will be limited to the
facts as set forth in writing. The fact pattern is as follows:

Company A has a Hazardous Material Certiﬁcate of Registration. Caqr B is a
partnership formed between Company A and two Individuals. Company A, is a corporation and
has a 70% equity ownership in the Company B. The two individuals are a husband and wife
which own the remaining 30% equ;ty interest. The two mdnnduals do not own any stock In
Company A.

Company B purchase their. propane from Company A at a facility owned by Company A.
Company B transports the propane from Company A’s facility to be resold to various customers
in the community. Company B charges the customers for the propane dellvered The vehicle
that the delivery is made in is owned: by Company B.: SR

With the above fact pattern does Company B have to obtain thier own Hazardous
Materials Ceriificate of Registration?

Same facts except that the propane delivery vehicle is owned by Company A and is
leased to Company B, does Company B have fo obtain their own Hazardous Materla! Certllr cate
of Registration?

Same facts except that the propane delivery vehicle is owned by Company A and is
loaned to Company B, does Company B have to obtain their own Hazardous Material Certificate
of Registration?

Same facts except that the propane delivery vehicle is owned by Company A and is and
is being used Company B. Company B is making payments to Company ‘A. When Company B
pays a preset priced to Company A, Company A will transfer title of the delivery vehicle to
Company B. Does Company B have to obtaln their own Hazardous Material Certlf“cate of
Registration? ‘
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I thank you in advance for answering these questions for me. The answer will be helpful
in resolve some of the issues presented in the litigation. Should you have any comments or
questions regarding this matter please feel free to contact me.

Sincerely,

%u -.J'f‘u—\\! .
Elbert W. Muncy, Jr.
Attorney at Law




